Vad är paketmall och hur lägger man till?

Vad är en paketmall?

Paketmallar används för att ställa in abonnemang, funktionsnivå (Standard eller Avancerad) och transaktionsavgift (% för avgiftsfördelning och produktdelning) för dina platser.

För att skapa en ny plats i Current måste du välja paketet som har sålts till platsen i fråga, därför bör skapa paketmallar vara en av de första sakerna du gör efter att du har fått operatörsåtkomst.

Som Operatör kan du skapa hur många paketmallar du vill utifrån dina behov, vi rekommenderar minst en för Standardabonnemang och minst en för Avancerad prenumeration. Om du har flera olika fasta erbjudanden som du använder till dina kunder rekommenderar vi att du skapar en paketmall för var och en av dessa.

Paketmallar i Current

När du klickar på "Paketmallar" i menyn till vänster kommer sidan nedan upp. Här ser du en översikt över befintliga paketmallar, och du kan skapa nya.

NO Pakkemaler 1.png

Lägg till ny paketmall

Steg 1: Klicka på "Paketmallar" i menyn till vänster

Steg 2: Klicka på plustecknet (Lägg til abonnemang) i det övre högra hörnet för att lägga till en ny paketmall

No Pakkemaler 2.png

Steg 3: Ange korrekt information i fälten i rutan som dyker upp för att lägga till en ny Paketmall/abonnemang. Denna information är endast synlig för dig som Operatör och för oss i Current, Platsägaren kan inte se denna information.

Typ av paket = Välj mellan Standard och Advanced i rullgardinsmenyn

• Standard: Utan möjlighet att använda spotpris och lastbalansering
  • Advanced: Platsägaren kan aktivera spotpris och lastbalansering

Namn = Namnge ditt paket

Beskrivning= Beskriv ditt paket

Abonnemang AC = Abonnemangspris för varje aktiv AC-laddningspunkt, ex. moms

Abonnemang DC = Abonnemangspris för varje aktiv DC-laddningspunkt, ex. moms

Operatörens andel av laddning = Operatörens andel av laddningskostnader i procent

Operatörens andel av produkter/tjänster = Operatörens andel av produkter/tjänster i procent

Can set price = Vi rekommenderar att alltid aktivera detta, så att Platsägaren och andra med tillgång till anläggningen kan sätta ett pris för laddning

Se exempel på en färdig utfyld paketmall

No Pakkemaler 3.png

Steg 4: Klicka på "Spara" och din nya Paketmall läggs till

Redigera paketmall

Steg 1: Klicka på "Paketmallar" i menyn till vänster

Steg 2: Klicka på paketet du vill redigera

Steg 3: Gör önskade ändringar i rutan som dyker upp

Steg 4: Klicka på "Spara". Ändringarna på din befintliga paketmall sparas nu

OBS: Om du ändrar en paketmall gäller ändringarna endast nya anläggningar som får detta paket när de skapas. Ändringen är inte retroaktiv för befintliga platser som redan har detta paket.