Hur skapar jag en ny lokation?

I videon nedan kan du se hur du skapar en ny lokation i systeme, , eller se steg-för-steg-guiden under videon.

Steg-för-steg-guide

Steg 1: Klicka på "Anläggning" under "Lägg till" i menyn till höger.

NO Ladepunkter 1.png

Steg 2: Börja skriva adressen och välj rätt från rullgardinsmenyn.

NO Lokasjon 01.png

Steg 3: Se till att all information relaterad till adressen är korrekt, om den inte är se till att redigera i enlighet med detta. Klicka och håll på den gröna markören för att flytta den, om den inte är placerad enligt anläggningen. När allt är korrekt klickar du på "Nästa".

NO Lokasjon 02.png

Steg 4 A: Använd platsägarens organisationsnummer för att registrera dem som ägare till anläggningen. Om företaget redan finns i Current portalen kommer det att visas som på bilden nedan, du kan i sånna fall klicka på "Nästa" och gå till steg 5. Om inte behöver vi lägga till företag, se steg 4 B.

NO Lokasjon 2.png

Steg 4 B: Om organisationsnumret/företaget inte redan finns i Current portalen dyker rutan nedan upp, Fyll i företagsinformation som i exemplet nedan:

NO Lokasjon 3.png

NO Lokasjon 33.png

OBS!

• I fältet "E-postadress för kontakt" anger du e-postadressen till ansvarig för elbilsladdning, eventuellt en gemensam e-postadress om flera personer behöver denna åtkomst. E-postadressen som anges här är den som kommer att ha tillgång till att ändra företags-/faktureringsinformation, se detaljer för avräkningar, utbetalningar, fakturor och ekonomisidan
  • Platsägaren (med den e-postadress du angav tidigare) måste logga in för att se över och godkänna fakturainformationen (de kan även ändra detta själva om det behövs), förutom att godkänna villkoren

Steg 5: Välj rätt typ av anläggning. Du kan välja mellan "Hemmaladdare", "Bostadsrättsförening", "Privat parkering" eller "Offentlig".

Vilken platstyp du väljer avgör vilken synlighet som ställs in för platsen, samt om Slutanvändare betalar för abonnemangskostnaden aktiveras eller deaktiveras, båda dessa kan ändras manuellt senare.

Steg 6: Namnge anläggningen. Namnet du anger här kommer att visas för platsägaren samt i appen för de som har tillgång till platsen.

Steg 7: Synlighet har redan valts baserat på den anläggningstyp du valde i steg 5, men du kan ändra den här om så önskas. Se förklaring av de olika valen för synlighet:

Öppen och offentlig = Anläggningen är öppen så att vem som helst kan ladda här, och den är offentlig så att vem som helst kan se den på kartan över laddare

Dold og stängd = Anläggningen är dold så att den inte syns på kartan över laddare, den är även stängd så att du måste ha fått tillträde (via grupp eller som ägare till en laddpunkt) för att kunna ladda här

Stängt = Anläggningen är stängd så att du måste ha fått tillträde (via grupp eller som ägare till en laddpunkt) för att kunna ladda här, men den är offentlig så att alla kan se den på kartan över laddare

Dold och öppen = Anläggningen är dold så att den inte syns på kartan över laddare, men den är öppen så att alla som känner till platsen kan ladda här

Steg 8: Klicka på "Nästa" när du är nöjd med inställningen i "3 Översikt".

Steg 9: Ströminställningar – Det är här du lägger till kretsarna för din nya anläggning.

Du måste lägga till minst en krets, och om det finns fler kan du lägga till fler genom att klicka på knappen "+ Lägg till fler". Om du inte har ströminställningarna tillgängliga när du skapar anläggningen är det mycket viktigt att du informerar elektrikern om detta så att han/hon kan hjälpa till att rätta till kretsarna i portalen innan laddboxarna läggs till.

Alias/Namn = Namnge kretsen, t.ex. "EV-laddning", "Garagekrets 1", "Garagekrets 2" osv.

Effektmätare ID = Du behöver inte ange effektmätar-ID, men om du har tillgång till den föreslår vi att du lägger den inn

Kraftsystem = Välj rätt kraftsystem från rullgardinsmenyn

Ampere = Ange mängden Ampere som är tillgänglig för denna krets

NO Lokasjon 5.png

Steg 10: Klicka på "Nästa" när kretsar har lagts till.

Steg 11: Klicka på "Välj paket" och välj rätt paket för den här anläggningen från rullgardinsmenyn

NO Lokasjon 6.png

Steg 12: Se till att du har valt rätt paket och klicka på "Lägg till en laddanläggning"

NO Lokasjon 7.png

Grattis, du har nu lagt till en ny anläggning!