Hur lägger jag till/tar bort en ägare från en laddplats?

Se hur du kan lägga till/ta bort en ägare från en laddpunkt i videon nedan, eller titta på steg-för-steg-guiden under videon.

Steg-för-steg-guide

Lägg till ägare

Om en användare har en dedikerad laddplats kan du tilldela denna plats till en specifik användare genom att lägga till dem som ägare av laddpunkten.

1. I CURRENT-portalen, klicka på PRIS OCH TILLGÅNG. Klicka sedan på plustecknet till höger om laddpunkten där du vill lägga till en ägare.

2. Klicka på ANVÄND REGLER OCH STANDARDPRIS om du inte vill ställa in ett anpassat pris för laddpunkten.

3. Skriv in användarens e-postadress och välj om auktorisering ska vara på eller av, samt om ägaren av laddpunkten ska betala en prenumeration för detta.

Om auktorisering är på, måste ägaren av laddpunkten använda appen eller en RFID-tag för att starta laddningen. Platsägaren beslutar om användaren ska betala för prenumerationen eller om detta ska faktureras till platsägaren. Du måste också välja att användaren ska delvis registreras så att de får ett e-postmeddelande för att slutföra registreringen.

4. Efter att du har lagt till användaren kommer du att se detta:

Ta bort ägare

För att ta bort användaren från laddpunkten, klicka på minustecknet och välj om laddpunkten ska förbli aktiv eller deaktiveras, som visas på bilden nedan.

Om du vet att ingen kommer att ta över eller använda laddpunkten på ett tag kan det vara en bra idé att välja "ta bort och deaktivera" så att prenumerationskostnaden inte belastas platsen.