Hvordan sette opp en lokasjon i portalen?

Når du har en signert kunde er neste steg å sette opp en lokasjon i systemet. Se videoen under på hvordan du kan gjøre dette, eller se steg-for-steg guiden under videoen. Eller se guiden på hvordan du enkelt gjør dette i appen.

Steg-for-steg guide

Steg 1: Klikk på «Lokasjon» under «Legg til» i menyen til høyre

NO Ladepunkter 1.png

Steg 2: Begynn å skriv inn adressen og velg den korrekte fra nedtrekksmenyen

NO Lokasjon 01.png

Steg 3: Kontroller at alle opplysningene i adressen er korrekt, eventuelt utfør de endringer som behøves. Trykk på den grønne markøren og hold inne for å flytte den til korrekt posisjon på kartet i forhold til hvor ladelokasjonen er plassert. Trykk «Neste» når alt er korrekt.

NO Lokasjon 02.png

Steg 4 A: Bruk lokasjonseiers organisasjonsnummer for å registrere dem som eier av lokasjonen. Dersom selskapet allerede eksisterer i Current portalen vil det dukke opp som på bildet nedenfor, du kan da trykke neste og gå til Steg 5. Hvis ikke, se Steg 4 B.

NO Lokasjon 2.png

Steg 4 B: Dersom organisasjonsnummeret/selskapet ikke eksisterer i Current portalen fra før, popper boksen nedenfor opp. Fyll inn følgende informasjon:

• Selskapsnavn = Selskapets navn slik det er registrert i Brønnøysundregisteret.
  • Adresse = Selskapets adresse
  • Postnummer = Selskapets postnummer
  • By / Sted = Selskapets by/sted
  • Land = Norway er allerede valgt
  • Telefon = Telefonnummeret til kontaktperson eller ansvarlig for lading, eventuelt sentralbord
  • Kontakt epost = Epostadressen til ansvarlig for lading, eventuelt en felles epostadresse dersom flere personer behøver denne tilgangen.
  • Den epostadressen som legges inn her er den som vil ha tilgang til å endre selskaps/faktureringsinformasjon, se detaljer for oppgjør, utbetalinger, fakturaer og økonomisiden.
  • Organisasjonsnummer = Kontroller at organisasjonsnummeret er korrekt
  • Bruk kontaktinfo for fakturering = Kan hukes av dersom faktureringsinformasjon er den samme som kontaktinformasjonen du fylte inn tidligere. Hvis ikke fyll ut feltene som følger.
  • OBS: Lokasjonseier (med epostadressen du skrev inn tidligere) må logge inn å se over samt godkjenne fakturainformasjon (de kan da selv endre denne ved behov), i tillegg til å godkjenne brukervilkår.
  • Kontonummer = Her må du fylle inn et gyldig kontonummer for utbetaling til lokasjonseier. Dersom du ikke har lokasjonseiers kontonummer tilgjengelig kan du omgå dette ved å skrive «ADD» i feltet for kontonummer.
  • Utbetalingsreferanse / KID = Endre denne dersom du har mottatt ønsket utbetalingsreferanse/KID fra lokasjonseier, hvis ikke kan lokasjonseier selv gjøre dette når de logger inn.
  • Legg til = Klikk her for å legge til selskapet

NO Lokasjon 3.png

NO Lokasjon 33.png

Steg 5: Velg riktig lokasjonstype. Du kan velge mellom «Hjemmelader», «Leilighetsbygg», «Privat parkering» eller «Offentlig».

Hvilken lokasjonstype du velger her avgjør hvilken synlighet som settes for lokasjonen, samt om SMS-betalingTillat tilegning av egne ladepunkter og Sluttbrukere betaler for abonnement aktiveres eller deaktiveres, alt dette kan endres manuelt.

Steg 6: Oppgi lokasjonsnavn. Navnet du skriver inn her vil være det som vises for lokasjonseier samt i app for dem som har tilgang til lokasjonen.

Steg 7: Synlighet har allerede blitt valgt ut fra hvilken lokasjonstype du valgte i steg 5, men du kan endre her om ønskelig. Se forklaring på de ulike valgene for synlighet:

• Åpen og offentlig = Lokasjonen er åpen slik at alle kan lade her, og den er offentlig slik at alle kan se den på kartet over ladere
  • Skjult og lukket = Lokasjonen er skjult slik at den ikke dukker opp på kartet over ladere, og den er også lukket slik at man må ha blitt gitt tilgang (via gruppe eller som eier av ladepunkt) for å kunne lade her
  • Lukket = Lokasjonen er lukket slik at man må ha blitt gitt tilgang (via gruppe eller som eier av ladepunkt) for å kunne lade her, men den er offentlig slik at alle kan se den på kartet over ladere
  • Skjult og åpen = Lokasjonen er skjult slik at den ikke dukker opp på kartet over ladere, men den er åpen slik at alle som vet om lokasjonen kan lade her

Steg 8: Følgende er aktivert/deaktivert ut fra hvilken lokasjonstype du valgte i steg 5, men du kan endre her om ønskelig, se forklaring på de ulike valgene du kan aktivere/deaktivere her:

• SMS-betaling aktivert = Sluttbrukere kan betale og starte/stoppe lading via SMS. Kun mulig for lokasjoner som er «Åpen og offentlig».
  • Tillat tilegning av ladepunkter = Sluttbrukere vil kunne tilegnes tilgjengelige ladepunkter/Settes som eier av eget ladepunkt
  • Sluttbrukere betaler for abonnement = Krever at tilegning av ladepunkter er tillatt. Den sluttbrukeren som er lagt til som eier av ladepunktet vil da faktureres abonnementskostnaden

Steg 9: Klikk på «Neste» når du er fornøyd med oppsettet i «3 Oversikt».

No Lokasjon 4.png

Steg 10: Strøminnstillinger – Her skal du legge til strømkurs(ene) for lokasjonen.

Du må legge til minst en kurs, og om det er flere kan du legge til flere ved å trykke «+ Legg til en til». Dersom du ikke har strøminnstillingene tilgjengelig når du oppretter lokasjonen er det veldig viktig at du opplyser elektriker om dette slik elektriker kan opplyse om korrekt kurs slik at dette korrigeres i Current portalen før ladepunktene kobles til.

• Navn/Alias = Navngi strømkurs, f.eks. «Elbillading», «Garasje kurs 1», «Garasjekurs 2» o.l.
  • Målepunkts ID = Må ikke legges inn, men om du har den tilgjengelig er det fint om du registrerer denne
  • Nettsystem = Velg korrekt nettsystem fra nedtrekksmenyen
  • Ampere = Skriv inn antall Ampere tilgjengelig for denne kurseNO Lokasjon 5.png

Steg 11: Trykk «Neste» når strømkurs(er) er lagt til

Steg 12: Trykk «Velg pakke» og velg korrekt pakke for lokasjonen fra nedtrekksmenyen

NO Lokasjon 6.png

Steg 13: Kontroller at du valgte korrekt pakke og trykk “Legg til lokasjon”

NO Lokasjon 7.png

Gratulerer, du har nå opprettet en ny lokasjon!