Hvordan sette ladepris?

For å sette opp pris, finn din lokasjon > price & access.

Valutaen følger landet ladestasjonen ligger i (for eksempel NOK i Norge). Alle priser kan kombineres. Hvis en pris skal være gratis, sett 0 (null).

• Oppstartspris – Dette er en kostnad som påløper så fort brukeren kobler til laderen. Dette blir brukt for å hindre korte ladeøkter.
  • Pris/kWt – Brukere betaler for hvor mye strøm de lader. Dette er den mest vanlige prismodellen benyttet på destinasjonsladere.
  • Pris/min – Brukere betaler for hvor mange minutter de lader. Dette er mest vanlig på lokasjoner med få ladere og du vil ha sirkulasjon på laderne.
  • Okkuperingspris/min – Brukerne betaler per minutt de står tilkoblet etter at ladeøkten er ferdig. Dette er vanlig om dere vil at brukeren skal flytte bilen etter at ladingen er ferdig.

Med tilgang til spotpris vil du få flere muligheter til å bestemme pris på din lokasjon.

• Fast tillegg - Et tillegg som legger seg fast over hva spotprisen er for perioden. Denne vil alltid være lik uansett hva spotprisen er for øyeblikket.
  • Prosentpåslag/kWt - prosentvis påslag som vil legge seg oppå spotprisen.
  • Inkluder oppgjørsgebyr - Ved å aktivere denne funksjonen vil kostnaden for oppgjørsgebyret legges på toppen av spotprisen.
  • Standardpris/kWt - Om det skal oppstå at systemet ikke klarer å hente ut spotprisen fra Nordpool, så vil prisen satt på her skrus på. Kan sees på som et sikkerhetsnett.

Når spotpris er satt på for lokasjonen og pris er bestemt, så vi du se to linjer. En grønn og en oransje.

• Grønn linje - Den reelle ladeprisen for lokasjonen. Dette er hva brukerne vil se av pris i sin app når de skal lade.
  • Oransje linje - Den reelle spotprisen. Dette er spotprisen etter tallene vi henter fra Nordpool. Denne vil ikke dukke opp i appen.

Husk å Klikk LAGRE for å lagre endringene når du har gjort. Om du ikke trykker LAGRE vil endringene forsvinne.